Kinderen en rouw

De Sterkplaats helpt je hierbij

Ben je (pleeg)ouder of werk je professioneel met kinderen? Dan krijg je ongetwijfeld een keer te maken met de situatie dat iemand in de (directe) omgeving van een kind komt te overlijden. Hoe ga je hier dan op school, kinderdagverblijf of thuis mee om?

Ook zitten er op elke school of kinderdagverblijf kinderen die met een verlies te maken hebben omdat hun ouders zijn gescheiden. Wat deze vorm van rouw met kinderen doet blijft te vaak onderbelicht. Ik wil graag mijn kennis over dit onderwerp met je delen.

Voorlichting

op scholen en

kinderdagverblijven

Voorlichting op scholen en kinderdagverblijven

Bedenk dat de impact van een verlieservaring levenslang is en dat de gevolgen hiervan op het gedrag van kinderen ook na lange tijd kunnen optreden, op een moment dat de omgeving niet zo gauw (meer) verband legt met het verlies. Het is goed om –juist op een moment dat het niet actueel lijkt- je te informeren over wat een verlieservaring met kinderen kan doen.​

Voorlichting

Het gaat hierbij niet alleen over gedrag, maar ook over de schoolprestaties en tips voor leerkrachten om bij hun lessen rekening te houden met kinderen die veel aan hun hoofd hebben.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de impact van rouw en verlies op het gedrag van kinderen? Heb je op school of binnen een andere organisatie kinderen die met rouw te maken hebben en wil je handvatten om zo goed mogelijk met hen om te gaan? ​

Nodig mij dan uit om bijvoorbeeld tijdens een studiedag of ouderavond een presentatie te geven. Ik beloof je dat je verrast zult zijn en stof tot nadenken zult hebben! Je kunt dan ook enkele Goodmourninghippo’s bekijken. Bovendien ontvangen alle aanwezigen digitaal mijn reader over rouw en verlies.

Vergoeding

Voor een ouderavond van 1,5 uur is de vergoeding €250,= (excl. reiskosten).
Voor een studieochtend of -middag van 2,5 uur €350,= (excl. reiskosten).

10 tips voor leerkrachten

Speciaal voor leerkrachten heb ik 10 tips geschreven over Rouw in de klas. Wat gaat er in kinderhoofdjes om? En hoe kun je hier praktisch mee aan de slag? Allemaal direct toepasbaar in de klas of je directe omgeving.

Vul hiernaast je naam en e-mail adres in en ontvang direct de 10 tips!

10 tips voor leerkrachten