Coaching

Ieder mens is uniek, elk verlies is dat ook. Elk rouwproces is anders en de duur ervan verschilt eveneens. Het is voor mij belangrijk om je te leren kennen en te ontdekken welke werkwijze bij jou past. Het eerste gesprek, bij voorkeur via de telefoon, duurt een half uur en is gratis. Daarin bepalen we samen waar je als eerste mee aan de slag wilt gaan. Vervolgens bied ik een coachingstraject aan in een pakket van tenminste 5 sessies. In dit proces ben ik je reisgenoot en we lopen samen op, terwijl ik je vragen stel en jij misschien wel verrast bent over je eigen antwoorden. Ik zet ook graag creatieve werkvormen in, maar dat moet je natuurlijk zelf ook willen. De ervaring leert, dat veel mensen na het volgen van zo’n traject inzicht hebben gekregen in hun eigen rouwproces en hun relatie tot hun omgeving, waarna ze hun toekomst met meer vertrouwen in en begrip voor zichzelf tegemoet zien.

Vergoeding

Een pakket van 5 sessies van een uur kost € 375,=. De Sterkplaats maakt onderdeel uit van Psyso (www.psyso.nl), een praktijk voor psychosociale hulpverlening, waarin verschillende hulpverleners met elk hun eigen expertise samenwerken. Het voordeel hiervan is, dat Psyso is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg NFG, waardoor ziektekostenverzekeraars mogelijk een deel van de kosten vergoeden. Kijk op https://www.de-nfg.nl/vergoedingen.html om te kijken wat jouw zorgverzekering vergoedt.

Gaan we samen aan de slag?

In het begin dacht ik dat zo’n familie-opstelling met poppetjes wel een beetje kinderachtig zou zijn. Maar ik vond het echt een heel goed inzicht geven in je patronen. Ik kan het iedereen aanraden”.

Suzanne*, 46 jaar
Een cliënt zette de herinneringen aan haar overleden vader om in kleuren en maakte met mozaïek een nieuwe compositie uit de scherven van het verleden. Het voegmiddel van de liefde haalde de scherpste kantjes van de scherven af.

Wat mij geholpen heeft is de herkenning van het rouwproces. En dus het gevoel te krijgen dat ‘je niet gek bent’. Dat het een normale fase is waar je in zit en dat er verschillende fases zijn die elkaar niet opvolgen, maar door elkaar heen lopen. Ook het toespreken op negatieve gedachtes heeft mij geholpen. Het is fijn om gewoon van iemand die wat verder weg staat te horen dat het oké is om je zo te voelen en dat sommige gedachtes niet oké zijn.

Roos*, 33 jaar