Voorlichting

Bedenk dat de impact van een verlieservaring levenslang is en dat de gevolgen hiervan op het gedrag van kinderen ook na lange tijd kunnen optreden, op een moment dat de omgeving niet zo gauw (meer) verband legt met het verlies. Het is goed om –juist op een moment dat het niet actueel lijkt- je te informeren over wat een verlieservaring met kinderen kan doen.​

Elke school heeft leerlingen die met een verlies te maken hebben omdat hun ouders zijn gescheiden. Kennis over wat ook deze vorm van rouw met kinderen doet blijft te vaak onderbelicht. Ik wil graag mijn kennis over dit onderwerp met je delen. Het gaat hierbij niet alleen over gedrag, maar ook over de schoolprestaties en tips voor leerkrachten om bij hun lessen rekening te houden met kinderen die veel aan hun hoofd hebben.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de impact van rouw en verlies op het gedrag van kinderen? Heb je op school of binnen een andere organisatie kinderen die met rouw te maken hebben en wil je handvatten om zo goed mogelijk met hen om te gaan? ​

Nodig mij dan uit om bijvoorbeeld tijdens een studiedag of ouderavond een presentatie te geven. Ik beloof je dat je verrast zult zijn en stof tot nadenken zult hebben! Je kunt dan ook enkelegoodmourninghippo’s bekijken. Bovendien ontvangen alle aanwezigen mijn reader over rouw en verlies.

De vergoeding die ik hiervoor vraag is € 150,= exclusief reiskosten.

Op 16 mei jl. heeft Mariëtte een workshop gegeven voor de kwaliteitskring Gedragsspecialisten van het samenwerkingsverband De Liemers.  Direct had ze ons gegrepen door haar mooie ervaringen en aangrijpende verhalen over hoe zij anderen hielp om te gaan met rouw en verlies. Haar prachtige zelfgemaakte nijlpaardknuffels waar ook de stof in verwerkt is van kleding van de overledene, helpen kinderen bij het verwerken van onbeantwoorde vragen en het reguleren van allerlei gevoelens die horen bij dit enorm moeilijke thema. Daarnaast wist Mariëtte veel kennis te delen met de groep over rouw in verschillende leeftijdsfasen, de invloed hiervan op kinderen en hoe je kinderen hier bij kunt begeleiden.
Dank je wel Mariëtte voor deze waardevolle middag!!

 
Lucy Geurds
ambulant begeleider gedrag,
opleider Beeldcoaching, communicatietrainer,
individuele en teamcoaching