Goodmourninghippo

Ik ben  creatief en houd ervan om met mijn handen mooie dingen te maken. Toen ik zoveel kennis opdeed over kinderen die in hun jonge leven moeten leren omgaan met situaties die zo heftig zijn, kreeg ik het verlangen om materiaal te ontwikkelen dat helpend zou kunnen zijn voor kinderen in een rouwproces.

Dat resulteerde in een nijlpaardknuffel, die ik goodmourninghippo heb genoemd. Het is een stevige knuffel van zo’n 45 cm groot, met een zakje voor op de tuinbroek of jurk (het kan een hartvormig zakje zijn met een rits erin, het borstzakje van een overhemd of de achterzak van een broek). Dit zakje is bedoeld om kleine briefjes en tekeningen in te bewaren, die je nog zo graag had willen geven aan iemand aan wie dat niet meer kan.

Op zijn rug heeft goodmourninghippo een leren rugzak, bedoeld om briefjes in te stoppen waarop juist verdrietige, boze of wanhopige tekeningen of teksten zijn gezet. Goodmourninghippo is sterk genoeg om die te dragen en het kind in kwestie kan op die manier zijn verdriet en boosheid even kwijt. 

Goodmourninghippo helpt kinderen om op een goede manier met hun rouwproces bezig te zijn. Ook scholen hebben inmiddels goodmourninghippo ontdekt en steeds vaker maak ik in opdracht van een schoolklas een goodmourninghippo voor een klasgenootje met een verlies. ​Heel persoonlijk wordt het, als goodmourninghippo kleding draagt die gemaakt is uit kleding van een overledene, zoals de kleding die op de foto’s te zien is. 

Voor € 69,95 (exclusief € 6,75 verzendkosten binnen Nederland) kom je in het bezit van een speciaal voor jou gemaakte goodmourninghippo. Maak gebruik van het contactformulier om een goodmourninghippo te bestellen en afspraken te maken over de stof van de kleding. De grijstint van de knuffel en de kleur van het (kunst)leer van de rugzak kunnen afwijken van de foto’s. Elke knuffel is uniek en handgemaakt. Op dit filmpje -gemaakt voor de winnaar van mijn kerstactie- laat ik zien hoe een goodmourninghippo is gemaakt en hoe het een kind met een verlies kan steunen: https://www.youtube.com/watch?v=Xmc1dghDTWY .

Meteen al onafscheidelijk

Een jaar geleden overleed mijn vader. Op een voor ons nogal onverwachte en nare manier. Om herinneringen levend te kunnen houden was ik al een langere tijd opzoek naar iemand die iets kon maken van kleding van overleden geliefden. Ik heb hier maanden naar gezocht maar sprak het me toch niet helemaal aan. De kleding lag inmiddels al maanden in een tas in mijn lade en dat vond ik erg zonde. Vorige week besloot ik nogmaals een poging te wagen en op Facebook rond te kijken naar ideeën. Zo kwam ik de goodmourninghippo tegen. Ik vond het zo’n schattige knuffel en ook zo mooi gemaakt. Ik besloot Mariëtte een mailtje te sturen. Het was alleen wel voor mezelf, en niet voor een kindje die een knuffel nodig had voor de rouwverwerking. Maar dit was geen enkel probleem en nog dezelfde dag hadden we ideeën gemaakt en heb ik de kleding opgestuurd. Al de volgende dag kreeg ik foto’s toegestuurd van het proces en was zo onwijs blij over hoe mooi het werd. Enkele dagen later was het al klaar en kreeg ik de goodmourninghippo opgestuurd. Deze heb ik een hele mooie plek gegeven op mijn herinneringen kastje van mijn vader. Ik ben er onwijs blij mee en dankbaar dat het zo mooi is geworden. Echt geweldig.

Linda.

Wat een mooie, dierbare en tastbare herinnering voor mijn kinderen. De echte eigen kleding van de overledene maken de goodmourning hippo’s heel persoonlijk. In ons geval hebben alle 4 de kleinkinderen een eigen nijlpaardje met allemaal een andere blouse van opa aan. Voor de kinderen heel herkenbaar. Het is aandoenlijk om te zien hoe de nijlpaardjes geknuffeld worden. In het borstzakje heeft mijn dochter allemaal hartjes gestopt en in de rugzak een tekening van opa. Het helpt bij een stukje verwerking van dit zware verlies. Echt prachtig! Ieder nijlpaardje is uniek en wordt door Mariëtte met veel liefde en respect gemaakt. Ik ben haar heel dankbaar voor dit mooie aandenken….”

Ellen, moeder van twee dochters (5 en 7 jaar)

Jij maakt geen aangeklede nijlpaarden van een stukje stof… jij creëert liefde. Je verdiept je in de overledene, denkt mee, voelt mee en verplaatst je in degene voor wie het nijlpaard wordt en geeft ook nog een luisterend oor. Na mijn vaders overlijden heb ik voorzichtig gevraagd aan jou of je een “paar” nijlpaarden wilde maken en het zijn er uiteindelijk 9 geworden. Ieder op zijn eigen manier aangekleed. Aan ieder detail is aandacht besteed, ieder nijlpaard en kledingstuk kreeg de liefde die het verdiende. De warmte die jij er in gestopt hebt is voelbaar. En het geeft niet alleen de kinderen troost maar ook de volwassenen in onze familie hebben nu een nijlpaard. Het geeft herkenning en warmte. Ze worden bij ons in de familie plat geknuffeld door groot en klein. Nogmaals heel erg bedankt.”

Anita